(op basis van 8 personen)
- 1 pak lange vingers (pak 175 g)
- 250 ml sterke koffie
- 50 ml marsala (zoete Siciliaanse wijn, slijter)
- 4 eieren
- 75 g fijne kristalsuiker
- 500 g mascarpone (bakje à 250 g)
- 125 ml slagroom (bekertje)
1. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers. Meng de koffie met marsala en schenk de helft over de lange vingers in de schaal.
2. Splits de eieren, doe de eidooiers in een kom en klop ze met suiker in een mixer in 5 min. tot een lichtgele crème. Roer de mascarpone in een ruime kom los met een vork. Klop de slagroom stijf met suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers.
3. Doop de lange vingers 1 sec. in de rest van de koffie en leg ze in de schaal. Schenk de rest van het mengsel over de lange vingers in de schaal. Bestrooi de tiramisu met de cacao. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast